latinica  ћирилица
01/09/2024 |  13:29 ⇒ 14:04 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Јединство народа - формула за очување Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, која је присуствовала литургији поводом освештања Храма Светог пророка Илије у селу Ситница код Рибника, рекла је да је обавеза и убудућем периоду да се гради и модернизује сваки дио Српске, а да је данашњи догађај показао да је народ окупљен око Српске православне цркве, те да је то формула очувања Републике.
Освештање новог храма Светог Пророка Илије у Ситници - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Освештање новог храма Светог Пророка Илије у СитнициФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Свечани дан и диван повод данас у Рибнику. Захвалност и куму храма потпредсједнику Владе Србије Александру Вулину, који и на овај начин показује опредијељеност да не заборави на своје крајеве и крајеве његових родитеља - рекла је Цвијановићева у Рибнику и додала да овакви догађаји увијек окупљају велики број људи, који показују њихову припадност Српској православној цркви, што је и најбоља формула за очување Републике Српске.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Додаје да им је захвална на свему томе.

- Захвалност иде и Влади Републике Српске и Влади Србије које су дале огроман допринос када је ријеч о изградњи храма и мислим да је то препознато од становника овдје - рекла је Цвијановићева.

Кум Храма је потпредсједник Владе Србије Александар Вулин, који је и помогао изградњу.

Литургију је служио Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије.

Литургији су присуствовали и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир, као и министар одбране Србије Братислав Гашић, начелници околних општина и бројни вјерни народ.