latinica  ћирилица
29/08/2024 |  23:46 ⇒ 23:54 | Аутор: РТРС

Храбри Борац остао без Лиге Европе, пенал лутрија ипак у корист Ференцвароша (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери Бањалучког Борца нису се успјели пласирати у групну фазу Лиге Европе.
ФК Борац - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
ФК БорацФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Након ремија прије седам дана у Будимпешти, актуелни шампион БиХ, одиграо је поново неријешено на Градском стадиону у Бањалуци. 

Резултат након регуларног дијела утакмице био је 0:0, а након два продужетка 1:1. Послије пенал лутрије било је 3:2 за мађарски тим, а чак три пенала нису икосростили фудбалери Борца.

Послије извођења једанаестераца, ипак је успјешнији био тим из Мађарске који ће играти у групној фази Лиге Европе, док ће Борац европско прољеће тражити у Лиги конференција.

Нити једног тренутка Борац није био подређен славним гостима из главног града Мађарске, чак шта више био је и опаснији ривал, вребајући своју прилику из контранапада. Једну такву дочекао је у првом продужетку, када је након гужве и корнера погодио Мајерс за велико славље представника Републике Српске.

Међутим, у другом минуту другог продужетка несхватљива грешка јунака овог двомеча голмана Манојловића, који промашује лопту и прави једанаестерац, а Варга порвнава и одводи ову утакмицу у пенал серију.

Ипак, то није крај европског пута Борца, јер он наставња свој пут у Лиги конференција, и очекује га најмање још шест утакмица.

Утакмици је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик који је на трибинама пружао велику подршку фудбалерима Борца.