latinica  ћирилица
29/08/2024 |  19:38 ⇒ 23:34 | Аутор: РТРС

М. Град: Обиљежено 50 година рада Дјечијег вртића "Миља Ђукановић" (ВИДЕО)

У Мркоњић Граду обиљежено је 50 година рада Дјечијег вртића "Миља Ђукановић", једне од некадашњих првих предшколских установа у Крајини.
Обиљежено 50 година рада Дјечијег вртића "Миља Ђукановић" - Фото: РТРС
Обиљежено 50 година рада Дјечијег вртића "Миља Ђукановић"Фото: РТРС

Обиљежавању је присуствовала министарака просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић.

У протеклих педесет година, кроз ову предшколску установу прошло је више хиљада малишана, од којих су многи постали успјешни академски грађани и научни радници.

Директор вртића Александра Роњић рекла је да се ова установа састоји од четири објекта, да су два у руралним срединама, а укупан капацитет је 286 дјеце.

- Општина Мркоњић Град ових протеклих 50 година много тога је уложила у изградњу вртића и обуку кадра који води бригу о нашим најмлађим суграђанима - рекао је Драган Вођевић началник општине.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić изјавила је да је урађен огроман посао за младе нараштаје који пролазе и који су прошли кроз ову предшколску установу.

- Оно што могу да кажем да је Министарство просвјете и култре веома посвећено управо предшколском васпитању и образовању јер је то један темељ образовног ситема. И препоруке и пракса свих земаља је да васпитаење и образовање креће од вртићких година - додала је она.