latinica  ћирилица
28/08/2024 |  19:59 ⇒ 20:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Партизан завршио европску одисеју

Фудбалери Партизана елиминисани су из квалификација за Лигу конференција послије пораза од Гента и у другом мечу са 1:0.
Партизан - Гент (фото: TANJUG/RADE PRELIĆ) -
Партизан - Гент (фото: TANJUG/RADE PRELIĆ)

Црно-бијели су тако по други пут остали без пласмана у неко европско такмичење, и то им се десило први пут у посљедњих 20 година.

За разлику од утакмице у Београду, Гент је сада од старта меча правио проблеме одбрани Партизана. Домаћи су добро користили брзину Фадиге који је претрчао Јурчевића у два наврата и оба пута је Гент имао шансу за гол.

Много је шанси пропустио Партизан у првом дијелу меча, јер су изабраници Александра Станојевића морали да макар једном затресу мрежу Гента, који је показао као екипа са којом Партизан дефинитивно може да игра.

Да Гент није баук, да није неки тако квалитетан клуб и да може да се прође показали су фудбалери Партизана, тачније Гајас Захид.

Најбољу шансу Партизан је пропустио у 22. минуту када је Захид промашио зицер. 

Партизан је у првом полувремену углавном нападао преко Зубаируа, коме се констатно прикључивао Јурчевић. 

Како је време пролазило тако су екипе биле све опрезније, гледало се да се не направи нека грешка, која би могла да буде опасност по гол.

Домаћи су констатно мијењали тежиште игре, која нису била опасна по гол Александра Јовановића.

Велика шанса за Београђане је била акција Калулуа и Захида, али је лопта отишла преко гола.

Колико је Партизан био опаснији говори податак да је Гент тек у надокнади времена упутио једини шут ка голу црно-бијелих. То је учинио Сурде, али је сигуран био Јовановић.

Опет је Гент боље започео полувријеме, сада су у уводном дијелу створили су двије добре шансе, али без реализације. 

Наставио је Гент да пријети преко Брауна, док је Партизан до гола могао да дође преко Ђорђа Јовановића. Али, црно-бијели нису били конкртни као у првом дијелу меча, гдје се може тражити разлог пораза због великог броја неискоришћених шанси.

На крају се Партизан можда и превише повукао и примио гол у самом финишу меча, када је Делорж био прецизан и одвео Гент у Лигу конференција.

Црно-бијели се сада окрећу обавезама у домаћем шампионату, гдје ће пробати да буду конкурентни у борби за титулу са вјечитим ривалом.