latinica  ћирилица
27/08/2024 |  09:10 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Башевић се предао у пратњи адвоката и одмах лишен слободе (ВИДЕО)

Директор Шумског газдинства "Романија" Страхиња Башевић, који је осумњичен да је злоупотријебио службени положај, у пратњи адвоката јутрос се предао Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву гдје је одмах и лишен слободе.
Страхиња Башевић -
Страхиња Башевић

- Он је осумњичен за злоупотребу службеног положаја 2020. године, као и остала четири лица која су ухапшена на Сокоцу - рекао је секретар Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву Невен Крамер.

Подсјетио је да су четири лица јуче предата поступајућем тужиоцу, а данас ће и пето лице, које је јутрос лишено слободе бити предато.

- Осумњичени су да су искористили вријеме пандемије тако што нису користили Закон о јавним набавкама - рекао је Кармер.

Поступајући тужилац има рок од 24 часа да Окружном Суду у Источном Сарајеву поднесе приједлог за одређивање притвора ухапшеним лицима.

- Послије ће, евентуално, Суд имати своја 24 часа да одреди или не одреди притвор - додао је он.

Подсјећамо, у Сокоцу су јуче, по наредби Окружног суда у Источном Сарајеву, вршени претреси на више локација, и то на подручју општина Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, а том приликом слободе су лишена четири лица, чији су иницијали Г.С, Л.М, Г.Ј. и Ч.Л, док је лице Б.С.  јуче није пронађенo на траженој адреси и за њим се трагало.