latinica  ћирилица
26/08/2024 |  22:27 ⇒ 22:30 | Аутор: СРНА

Представљен туристички филм о Палама

На Палама је вечерас приказан туристички промотивни филм посвећен овој општини, њеним природним љепотама, занимљивостима и љетним туристичким потенцијалима, аутора Драгише Јестротића.
Представљен туристички филм о Палама - Фото: СРНА
Представљен туристички филм о ПаламаФото: СРНА

Продукцију филма радила је продуцентска кућа "Вет-Велвет", а снимање је организовала Туристичка организација града Источно Сарајево.

Промоцији је присуствовао министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић који је рекао новинарима да је све што ради Туристичка организација града Источно Сарајево добро за промоцију цијеле Републике Српске.

- Драго ми је да сам видио да људи овдје са локалног нивоа праве тај искорак у новој промоцији, новим филмовима и садржају који ће се презентовати и на различитим сајмовима, медијима и приказаће како се са једног мјеста као што су Пале може додатно обезбиједити туристичка понуда - каже Шулић.

Он је навео да филм никога не може оставити равнодушним, а приказује сву ону љепоту, доброту и понуду коју Пале имају и нуде.

Шулић је рекао да је филм показао да су људи из градске Туристичке организације положили испит и представили Пале и оно што имају на најбољи могући начин, а сигурно ће то привући још већи број туриста, како на Пале, тако и у Републику Српску.

Аутор филма Драгиша Јестротић рекао је да на њега као путописца нетакнута природа увијек остави утисак и то јединство човјека и природе.

- Док сам обилазио прелијепе планине Пала и околних мјеста, схватио сам да су се људи овдје постарали да сачувају природу иако долази хиљаде и хиљаде туриста, и због тога је ово мјесто посебно и највећи потенцијал општине - изјавио је Јестротић који је по примарном образовању ветеринарски хирург и дипломирани биолог.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да је у питању први путописни филм о општини Пале што за њих има посебну чар да га представе паљанској публици.

- Филм представља емоцију, импресију аутора и њиховог пријатеља Јестротића. Сви су задовољни вечерашњом промоцијом, видјели су лијепе кадрове Пала, њену околину и све љепоте које нуди. Очекујемо да филм видимо и на међународним и домаћим фестивала као и на сајмовима - истакао је Иконић.

Иконић је навео да ће филм сигурно имати велику гледаност на свим значајним ТВ кућама, јер се ради о прелијепој причи о Палама па се нада да ће се и други заљубити у паљанску природу.

Он је захвалио свима који су на било који начин допринијели реализацији филма и нада се да ће филм имати свијетлу будућност.

Промоција филма организована је у оквиру "Госпојинских свечаности", а њеном представљању у Културном центру Пале присуствовали су представници општине Пале, града Источно Сарајево, Српске православне цркве, почасни конзул Бјелорусије у БиХ Недељко Елек, савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, те представници, културног, јавног и политичног живота.