latinica  ћирилица
26/08/2024 |  18:31 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Олимпијски центар Јахорина наставља са успјешним радом (ВИДЕО)

Скупштина акционара Оимпијског центра Јахорина усвојила је извјештаје о пословању овог колектива и подржала стратегију будућег развоја.
ОЦ Јахорина - Фото: СРНА
ОЦ ЈахоринаФото: СРНА

За Олимпијски центар ово је најуспјешнија љетна сезона до сада.

Уз нове инвестиције и за љето и за зимску сезону менаџмент ОЦ најављује подршку иницијативи народног посланика из Пала Дамјана Шкипине да се Јахорина активније укључи у развој те општине и да грађани Пала имају попусте у кориштењу услуга Олимпијског центра.

"Јахорина ултра трејл", спортски кампови, први породични фестивал протеклог викенда и бројне новине и атракције довеле су овог љета десетине хиљада гостију на олимпијску планину. Сезона је одавно превазишла прошлогодишњу, најуспјешнију, а угодно љето на планини још траје.

 Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаићје напоменуо је да је данас 66. дан љетне сезоне, додајући да је ово најуспјешнија љетна сезона икада на планини.

- Имали смо 90.000 гостију на нашим летњим садржајима и 145.000 вожњи на нашим садржајима. Када то упоредимо са најуспешнијом сезоном која је била летња, дођемо до податка да смо већ на 50 одсто бољи у односу на ту сезону - истакао је Љевнаић.

Према његовим ријечима, то је била прошла љетна сезона, када је приход био 1.450.000 КМ, а да су сада већ на 2.100.000 КМ.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић је подсјетио да су протекле двије зиме биле топле, али да је почела да се реализује визија коју је имао предсједник Српске Милорад Додик када је на најодговорније позиције у Олимпијском центру поставио Недељка Елека и Дејана Љевнаића о томе да Јахорина живи 365 дана у години.

- Требало је вријеме да визија коју је имао предсједник Додик дође до реализације и ево сада можемо причати о љетној сезони на Јахорини. Од директора /Олимпијског центра "Јахорина" Дејана Љевнаића/ сам чуо да је не тако давно 4.000 КМ био промет током љетне сезоне на Јахорини, а данас је вишемилионски. Сезона нам траје, хотели су пуни - рекао је Шулић.

За предстојећу зиму биће спреман ски-лифт "Трново", освјетљење преосталих стаза, акумулација Скочине за вјештачко осњежавање. Друштвену одговорност ОЦ је већ доказао бесплатним скијањем за дјецу из Источног Сарајева, као и гратис љетним атракцијама за становнике града. Број од 1 000 скија за најмлађе је превазиђен, али се пројекат наставља. Уз све и подршка иницијативи да за Паљане Јахорина буде доступнија и јефтинија.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елекје поновио да ће Олимпијски ценатар "Јахорина" дати попуст 50 одсто за житеље Пала, али и да очекује да то учине и хотелијери.

- Очекујемо и да "Дино парк" на Равној планини исто да 50 одсто попуста за грађане Пала. То су све теме о којима морамо да причамо - рекао је Елек.

Упитао је гдје је новац који је са Јахорине отишао у општину Пале и навео да та локална заједница није ништа уложила у Олимпијски центар и да је за сва улагања гарантовала Влада Републике Српске.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина изјавио је данас да је затечен брзином којом је менаџмент Олимпијског центра "Јахорина" реаговао на његов допис који је упутио са циљем да укаже на виталне потребе локалне заједнице Пале и да их позове да се активније укључе у развој ове општине, чији значајан дио заузима олимпијска планина Јахорина.

- То су реални захтјеви и захтјеви већине грађана општине Пале и околине који стварно имају смисла. Видим да су људи из Олимпијског центра то препознали и хвала им на томе - рекао је Шкипина.

Финансијски проблеми су прошлост, увјеравају из управе Олимпијског ценра, наводећи да су у протеклих мјесец дана Влади Српске вратили 12 милиона марака, као и милион и по марака Инвестиционо развојној банци Републике Српске.