latinica  ћирилица
26/08/2024 |  09:49 | Аутор: СРНА

Дакић: При крају изградња треће траке на дионици пута Требиње-Билећа

Радови на изградњи треће траке на дионици магистралног пута Требиње-Билећа, који су почели у јулу, у завршној су фази, потврдио је Срни директор Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Милан Дакић.
Милан Дакић - Фото: СРНА
Милан ДакићФото: СРНА

Према његовим ријечима, након изградње треће траке значајно ће бити олакшано искључивање возила и биће неутралисане саобраћајне гужве у насељу Хрупјела код градског гробља у Требињу.

- Осим што је ова саобраћајница проширена за једну саобраћајну траку, извршено је и уклапање са постојећим стањем раскрснице. У наредним данима биће постављена хоризонтална и вертикална сигнализација, као и заштитна ограда и банкине - изјавио је Дакић.

Он је истакао да је овај пројекат резултат добре сарадње Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" и града Требиње.

"Јавно предузће `Путеви Републике Српске` финансирало је овај пројекат, док је град Требиње ријешио имовинско-правне односе и обезбиједио сву неопходну документацију за извођење радова", рекао је Дакић.

Он је додао да ће "Путеви Републике Српске" и у наредним данима наставити са унапређењем путне инфраструктуре у Требињу.

Дакић је нагласио да је један од циљева "Путева Републике Српске" да заједно са локалним заједницама раде на реализацији оваквих инвестиција, како би се побољшали путна инфраструктура и безбједност свих учесника у саобраћају.