latinica  ћирилица
26/08/2024 |  15:50 ⇒ 16:12 | Аутор: sputniknews.com

Синер: Нисам имао другачији третман

Јаник Синер, први рекет свијета, преко ноћи је од миљеника постао негативац јер многи тенисери вјерују да је имао повлашћен третман послије два позитивна налаза на допинг. Међутим, Италијан се још једном огласио наводећи да приступ није био другачији у односу на друге тенисере.
Јаник Синер (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY) -
Јаник Синер (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY)

Два пута је Јаник Синер у марту био позитиван ја клостебол, али Међународна тениска агенција за интегритет утврдила је да Италијан не сноси кривицу за то.

Наљутила је та одлуке друге играче који су се налазили у сличним ситуацијама па им није опроштено због чега су тврдили да је Синер имао повлашћен третман, али он то демантује.

- Узимајући све у обзир, нисам имао другачији третман. Процес је прилично дуг, био је још више оптерећавајући јер иако знате да какав ће бити резултат, и даље не знате шта ће бити на крају. Није био лак период за мене. Због тога сам срећан - рекао је први рекет свијета.

Недозвољена супстанца до Јаника је дошла послије невјероватног сплета околности. Наводно је његов тренер користио одређени препарат за посјекотину који је потом користио физиотерапеут, који је послије тога масирао најбољег тенисера свијета.

- Очигледно, због позиције у којој се налазим, могао сам да узмем квалификоване људе. Да се то догодило неким другим играчима, било би другачије. Али понављам, третиран сам као сви други. Разлог зашто сам наставио да играм је што смо знали тачно како је ушло у мој систем и одакле је клостебол дошао. Био је из спреја - рекао је Синер за "ЕСПН".

Још једном је први рекет свијета објаснио да је прошао кроз тежак период.

- Било је веома тешко вријеме, неизвјесно вријеме, срећан сам што је завршено јер сам скинуо доста терета са леђа. Волио бих да ниједан играч не прође кроз ово, надам се да ће људи схватити зашто су ми дозволили да играм и зашто сам проглашен невиним. Мислим да сам објаснио све како је било и како је требало да буде. Мислим да су спровели истрагу на исти начин како би за свакога. Надам се да сви могу да схвате то и да наставимо даље - закључио је Јаник Синер.

Италијан у првом колу УС Опена игра против Американца Мекензија Мекдоналда и имаће лијепу шансу да током турнира повећа разлику у односу на Новака Ђоковицћа на АТП листи јер брани свега 180 бодова.