latinica  ћирилица
26/08/2024 |  07:54 ⇒ 09:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Почиње УС опен, Ђоковић креће у поход на 25. гренд слем титулу

На тениским теренима Флешинг Медоуза у Њујорку данас почиње посљедњи гренд слем турнир сезоне, УС опен.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE)

Овогодишњи наградни фонд УС опена износи 75 милиона долара. Побједници у синглу у мушкој и женској конкуренцији добиће по 3,6 милиона долара, а пораженима у финалу ће припасти по 1,8 милиона долара.

Титулу у мушкој конкуренцији брани српски тенисер Новак Ђоковић, који је прошле године у финалу побиједио Руса Данила Медведева 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

Најбољи српски тенисер ће покушати да у Њујорку освоји 25. гренд слем трофеј у каријери. Ђоковић је Отворено првенство САД освојио 2011,2015, 2018. и 2023. године.

Српски тенисер ће у првом колу овогодишњег УС опена у уторак од три сата иза поноћи по централноевропском времену играти против Радуа Албота из Молдавије.

Србију ће у сингл конкуренцији представљати још Миомир Кецмановић, Ласло Ђере, Душан Лајовић и Хамад Међедовић.

Кецмановић ће у понедјељак око 20 часова у првом колу играти против Јапанца Јошихита Ношиоке, а Ђере ће се два сата касније састати са Јан-Ленардом Штруфом из Немачке.

Лајовић ће у уторак у првом колу играти против Данила Медведева, док ће ривал Међедовићу на старту турнира у Њујорку бити Фабијан Марожан из Мађарске.

Трофеј на УС опену у женској конкуренцији браниће Американка Коко Гоф, која је прошле године у финалу савладала Бјелорускињу Арину Сабаленку 2:6, 6:3, 6:2. Гоф ће у понедјељак око 20 часова у првом колу играти против Варваре Грачеве из Француске.

Отворено првенство САД биће одиграно од 26. августа до 8. септембра.