latinica  ћирилица
26/08/2024 |  07:39 ⇒ 09:20 | Аутор: РТРС

Вујичић: Проширењем аеродрома у Сарајеву угрожени грађани Источне Илиџе (ВИДЕО)

Одобравањем да се на подручју општине Источна Илиџа изводе радови на проширењу Међународног аеродрома Сарајево, угрозило је грађање те општине, рекао је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић гостујући у Јутарњем програму.
Мирослaв Вујичић - Фото: РТРС
Мирослaв ВујичићФото: РТРС

- Сам процес је вођен нетранспарентно и за нас је битно да се пронађе рјешење јер ће након проширења аеродрома грађани Улице Васиља Грђића имати онемогућену и отежану путну комуникацију. Улица ће бити у потпуности затворена - додао је он.

Сматра да је потребно да се алармирају све интитуције у Српској како би се пробем ријешио.

- То питање је требао да покрене начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић, а не ја. Његова обавеза је била да каже шта се добија проширењем аеродром - поручио је Вујичић.

Поручио је да општина не добија ништа, чак напротив само прави проблеме грађанима Источне Илиџе.

Он је нагласио да је посебно проблематична чињеница да је ријеч о аеродрому као посебно штићеном објекту и да његово проширење угрожава суверенитет Републике Српске на том простору.

- Ова одлука је донесена нетранспарентно и без консултација са релевантним општинским и републичким институцијама и грађанима Источне Илиџе - поручио је Вујичић.