latinica  ћирилица
26/08/2024 |  11:01 ⇒ 13:20 | Аутор: РТРС

Реализоване активности на спречавању злоупотребе опојних дрога

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у оквиру оперативних активности усмјерених на спречавање и откривање кривичних дјела и прекршаја из области злоупотребе опојних дрога, лишили су слободе лице Д.Ђ. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило крвиично дјело "неовлаштена производња и промет опојних дрога".
МУП Српске - Фото: Уступљена фотографија
МУП СрпскеФото: Уступљена фотографија

- На основу наредбе дежурног судије Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, извршен је претрес 23. августа 2024. године, путничког возила марке и породичне куће коју користи наведено лице - саопштено је из МУП-а.

Како се додаје у саопштењу, током активности код наведеног лица пронађено је и одузето више "пвц" врећица у којима се укупно налазило око 17 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу "кокаин", мобилни телефони, новац у износу од око 2.700 КМ у различитим апоенима, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

- Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета, против наведеног лица ће Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу - наводи се у саопштењу.

Такође, код лица С.В. из Бањалуке, пронађена је и одузета одређена количина бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу "кокаин", док је лице Д.Ш. из Бањалуке уочено како на јавном мјесту са дисплеја мобилног телефона конзумира бијела прашкасту материју која својим изгледом асоцира на опојну дрогу "кокаин".

- Лице Д.Ш. је 24. августа 2024. године, подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога којом приликом је утврђено присуство опојне дроге "кокаин" у огрниазму - додаје се саопштењу.