latinica  ћирилица
25/08/2024 |  14:51 ⇒ 14:52 | Аутор: sputniknews.com

Алкарас се повриједио на тренингу: Нисам се осјећао комфорно да наставим

Карлос Алкарас, млади шпански тенисер, повриједио се током тренинга пред почетак Ју-Ес Опена и морао је да напусти терен.
Kарлос Алкараз (фото: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG) -
Kарлос Алкараз (фото: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG)

Иако је у први мах забринуо навијаче, трећи рекет свијета касније је објаснио да није забринут за своје учешће на посљедњем Грен слему у години.

Велики пех догодио се Карлосу Алкарасу који је током тренинга са Франциском Серундолом изврнуо скочни зглоб.

Одмах послије тога одлучио је да прекине тренинг и отишао је са терена па су се због тога навијачи забринули и запитали да ли је повреда озбиљније природе.

Шпанац је касније одржао конференцију за новинаре на којој је рекао како вјерује да је све у реду и да је отишао са тренинга како не би погоршао ситуацију.

- Мислим да је све у реду. Прекинуо сам тренинг из предострожности, нисам се осјећао довољно комфорно да наставим с тренингом, да не погоршам. Прошло је неколико сати, добро се осјећам, сутра ћу пробати да опет тренирам на 100 одсто и да не мислим на то - рекао је Алкарас.

Увјерен је млади Шпанац да неће имати проблема да игра на Ју-Ес Опену.

- Био сам љут јер морам да прекинем тренинг, али нисам ниједног тренутка био забринут за учешће на Ју-Ес Опену. Сутра или прекосутра ћу бити на 100 одсто - закључио је Алкарас.

У првом колу посљедњег Грен слема у сезони трећи рекет свијета играће против Аустралијанца Ли Туа.