latinica  ћирилица
25/08/2024 |  08:06 ⇒ 09:54 | Аутор: РТС

Ђоковић о прекиду тренинга: За сада је све у реду

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић каже да је све у реду и да нема озбиљнији проблем након што је забринуо своје навијаче када је прекинуо тренинг у Њујорку.
Новак Ђоковић (фото: архива/EPA-EFE/RONALD WITTEK) -
Новак Ђоковић (фото: архива/EPA-EFE/RONALD WITTEK)

Бранилац титуле и четвороструки шампион Ју-Ес опена није јуче завршио тренинг са Данцем Холгером Рунеом, а потом је скратио тренинг са Швајцарцем Стеном Вавринком и напустио терен послије само пола сата.

У преносу тренинга на званичном Јутјуб каналу Ју-Ес опена није се видио тачан разлог због ког је Ђоковић тренирао краће него што је планирао, па се појавила бојазан да је Србин повријеђен.

Ипак, два сата касније олимпијски шампион из Париза тренирао је на Стадиону "Артур Еш", централном спортском здању Ју-Ес опена.

- У петак сам тренирао сат времена напољу и онда нисам тренирао на Ешу јер сам имао неких проблема. Ипак, данас није толики проблем, тако да сам остао на тренингу са Вавринком, а послије идем на још један тренинг. За сада је све у реду, у том контексту неком ширем, односно већем, није неки озбиљнији проблем - рекао је Ђоковић и прекинуо спекулације о озбиљнијој повреди.

Најбољи тенисер свих времена је у разговору са српским новинарима у Њујорку објаснио да играчи на главном терену "Артур Еш" имају само по сат времена и да је тренирао са Стеном Вавринком и на мањем стадиону.

Ђоковић први меч у Њујорку игра у ноћи између понедјељка и уторка против Молдавца Радуа Албота, 138. на АТП листи.