latinica  ћирилица
25/08/2024 |  13:33 | Аутор: Агенције

Потенцијални ривали Звезде током европске јесени

Фудбалери Црвене звезде у сриједу од 21 часа играју реванш меч плеј-офа за Лигу шампиона, у коме ће на стадиону "Рајко Митић" дочекати Боде Глимт.
Црвена Звезда (фото:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bg) -
Црвена Звезда (фото:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bg)

Црвено-бијели ће пред својим навијачима јурити заостатак од једног гола из Норвешке, а који год да исход овог сусрета буде јасно је да ће екипа Владана Милојевића ове јесени играти минимално у Лиги Европе.

Навијаче Звезде након реванша са Бодеом сигурно очекује још осам европских утакмица, будући да је и Лига Европе, баш као и Лига шампиона, измијенила формат такмичења.

Тако ће се у Београду умјесто досадашње три утакмице играти четири, колико ће бити и гостовања и то све против осам различитих екипа. У случају пласмана у Лигу шампиона, Звезда би ривале на жријебу чекала из четвртог шешира, док би у Лиги Европе били сврстани у трећи шешир.

Ево како би ти шешири изгледали у зависности од такмичења у које се пласира шампион Србије.

Лига шампиона:
Шешир један: Реал Мадрид, Манчестер сити, Бајерн Минхен, ПСЖ, Ливерпул, Интер, Борусија Дортмунд, РБ Лајпциг и Барселона. Шешир два: Бајер Леверкузен, Атлетико Мадрид, Аталанта, Јувентус, Бенфика, Арсенал, Клуб Бриж, Шахтјор и Милан.

Шешир три: Фејенорд, Спортинг Лисабон, ПСВ, Лил, Динамо Загреб, Јанг Бојс (ако прође квалификације) и Селтик.

Шешир четири: Слован (ако прође квалификације), Монако, Спарта Праг (на корак до пласмана), Астон Вила, Болоња, Ђирона, Штутгарт, Штурм Грац и Брест.

Шешир један: Рома, Манчестер јунајтед, Порто, Ајакс (на корак до пласмана), Глазгов Ренџерс, Ајнтрахт Франкфурт, Лацио, Тотенхем и Реал Сосиједад.

Шешир два: Аз Алкмар, Брага (ако се пласира из квалификација), Олимпијакос, Славија Праг (ближа од Лила да испадне из плеј-офа за Лигу шампиона), Лион, ПАОК, ЛАСК (ако се пласира) и Фенербахче.

Шешир три: Макаби Тел Авив, Ференцварош (ако избаци Борац), Карабаг, Молде, Плзен, Унион, Динамо Кијев и Лудогорец.

Шешир четири: Мидтјиланд (ако испадне из квалификација за ЛШ), Малме (ако испадне из квалификација за ЛШ), Атлетик Билбао, Хофенхајм, Ница, АПОЕЛ (ако прође квалификације), Андерлехт, Твенте и Бешикташ (ако прође Лугано).

Из сваког шешира биће извучена по два тима, а касније ће у групној фази осам екипа имати по један међусобни дуел.