latinica  ћирилица
25/08/2024 |  11:51 | Аутор: СРНА

Трочлана банда пљачкала стране туристе на ауто-путевима

Полиција у Србији ухапсила је данас трочлану банду која је пљачкала стране туристе и држављане на аутопутевима у Србији, а приликом хапшења лакше су повриједили три полицајца, оштетили службено возило и наплатну рампу.
Србија, хапшење пљачкаша (фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg) -
Србија, хапшење пљачкаша (фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg)

Ухапшен Д.Ж. из Крушевца, те С.С. и М.В. из Краљева, због више кривичних дјела разбојништво, тешка крађа и покушај тешке крађе, саопштено је из МУП Србије.

Они су осумњичени да су јутрос на аутопуту Београд - Ниш, код Смедерева, на паркингу поломили задње стакло на возилу, у коме су спавали бугарска држављанка и грчки држављанин, а затим украли торбу у којој је било 600 евра, платне картице и мобилни телефони.

Потом су на аутопуту код Јагодине на паркингу избушили гуму на возилу чији је власник њемачки држављанин, затим поломили стакло на возилу и украли торбу у којој су биле личне ствари.

Након тога, полиција је ухапсила Д.Ж, С.С. и М.В. на наплатној станици Кошеви на ауто-путу за Крушевац.

Они су пружали отпор током хапшења, када су лакше повријеђена три полицајца, док је оштећено службено возило и наплатна рампа, тако да су им на терет стављена и кривична дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности и уништење и оштећење туђе ствари.

У возилу осумњичених полиција је пронашла украдене предмете приликом извршења кривичних дјела и биће враћени оштећенима.

Постоје основи сумње да су ова три лица на аутопуту Београд - Ниш и Београд - Чачак у вријеме туристичке сезоне, извршили више кривичних дјела на штету страних држављана.

Осумњиченима је, по налогу Основног тужилаштва у Смедереву, одређено задржавање до 48 часова и они ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

У оквиру ове акције, само током јучерашњег дана било је ангажовано 99 патрола са 200 полицијских службеника подручних полицијских управа, Управе саобраћајне полиције, Управе граничне полиције и Жандармерије Србије.

Како је наведено, МУП придаје велики значај безбједности страних држављана у Србији и убудуће ће улагати максималне напоре да се сви током боравка у Србији осјећају сигурно и безбједно.