latinica  ћирилица
25/08/2024 |  13:33 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Селаковић: Политика Вучића и Додика је политика српског јединства (ВИДЕО)

Министар културе Србије Никола Селаковић рекао је данас да је политика предсједника Србије Александра Вучића и Републике Српске Милорада Додика политика српског јединства, поштујући границе, али и јединственост српског народа без обзира на то гдје живи.
Никола Селаковић (фото: ТАНЈУГ / Драган Кујунџић) -
Никола Селаковић (фото: ТАНЈУГ / Драган Кујунџић)

- Част ми је и задовољство што у својству изасланика предсједника Вучића присуствујем 59. `Кочићевом збору` и посвједочим оном што је политика предсједника Вучића и Додика, а то је политика српског јединства, поштујући и границе, али и јединственост српског народа без обзира гдје живи народ - изјавио је Селаковић новинарима на "Кочићевом збору" у Стричићима на Мањачи.

Он је указао да је Кочић живио за слободу српског народа и да је његово дјело толико велико да опомиње сваког из српског рода шта је циљ, а то је борба за слободу и отаџбину.

- Увјерен сам да ће од данас министар културе Србије бити увијек на овом збору - додао је Селаковић.

Он је потврдио да ће се заложити да Министарство културе Србије буде покровитељ и финансијер превођења дјела Петра Кочића на енглески, француски, али и њемачки.

- Све оно што ми читамо у дјелима Петра Кочића помаже да јасно и разговјетно схватимо шта је циљ наш политичке борбе. Превођење његовог дјела помоћи ће многима да упознају нас саме, ко смо и шта смо - истакао је Селаковић.

У оквиру програма "Кочићевог збора" приређен је културно-умјетнички програм "Снага јединства", којем су, осим Селаковића, присуствовали највиши званичници Републике Српске.

Код Споменика погинулим борцима у Стричићима претходно је служен помен јунацима отаџбине и положени вијенци, а у цркви Успенија Пресвете Богородице служени литургија и помен Петру Кочићу и његовом оцу Герасиму.