latinica  ћирилица
25/08/2024 |  11:01 | Аутор: sputniknews.com

Медведев: Дуров је за непријатеље Москве Рус и зато је опасан

Оснивач Телеграма Павел Дуров за непријатеље Русије је Рус и самим тим је опасан, за разлику од Марка Закерберга који сарађује са ФБИ, изјавио је замјеник предсједавајућег Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.
Дмитриј Медведев (фото: архива/ EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL) -
Дмитриј Медведев (фото: архива/ EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

- За све наше сада заједничке непријатеље он је Рус – и самим тим непредвидив и опасан. Другачија крв. Дефинитивно није Маск или Закерберг (који, иначе, активно сарађује са ФБИ). Дуров мора коначно да схвати да се отаџбина, као и времена, не могу бирати - написао је Медведев на свом Телеграму.

Према његовим ријечима, Павел Дуров је желио да буде свјетски човјек који добро живи без домовине и отишао је мислећи да су му највећи проблеми у Русији.

-  Сматрао је да су му највећи проблеми били у Русији и отишао је, а потом и добио држављанство/боравишну дозволу у ​​другим земљама. Желио је да буде бриљантан ‘свјетски човјек’ који одлично живи без своје домовине. Ubi bene ibi patria! (гдје је добро, тамо је и домовина) Прерачунао се - написао је Медведев.

Француски медији су у суботу увече јавили да је оснивач Телеграма Павел Дуров приведен на аеродрому „Бурже“. Дуров је приведен када је излазио из приватног авиона, који је наводно стигао из Азербејџана.