latinica  ћирилица
23/08/2024 |  18:53 ⇒ 20:53 | Аутор: РТРС

Потврђена оптужница против Милана Миличевића; Оптужен за рекетирање (ВИДЕО)

Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против начелника Општине Теслић Милана Миличевића, због кривичног дјела трговина утицајем и Николе Стокића, начелника општинског Одјељења за просторно уређење, због злоупотребе службеног положаја или овлашћења.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

Оптужницу је подигло Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, у вези са поступцима који се односе на привођење земљишта трајној намјени и издавањa употребне дозволе за изграђени стамбено-пословни објекат власника и инвеститора Алена Сеферовића.

Миличевић негира оптужбе и тврди да је све монтиран политички процес. На саслушању се, сазнајемо, бранио ћутањем.

Тешке оптужбе за рекетирање стижу на адресу начелника Теслића Милана Миличевића.

Предузетник Ален Сеферовић каже да више није могао да се носи с његовим уцјенама, па је о свему обавијестио СИПУ.

За дозволе за градњу Миличевић га је, каже, рекетирао, а за све тврди да има и чврсте доказе.

- Од мене је тражио пословне просторе и новац. Новац је добио, пословни простор није. Колико је поштен показаће се на суђењу, сви ће имати прилику да виде како ме је Милан Миличевић рекетирао заједно са својим начелником урбанизма - тбрди Сеферовић.

Сеферовић, који је и повјереник СДА у Теслићу, детаље рекетирања не наводи, али их наводи Тужилаштво у оптужници.

- Милан Миличевић је од инвеститора тражио један пословни простор величине цца 80 метара квадратних у наведеном објекту, а након чега му је А. С. рекао да може пристати на стан од 40 метара квадратних, након чега му је Миличевић покретом прстију показао као да броји новац, а затим на папирић написао бројку 100.000, те рекао да је пословни простор од 80 м2 под број један, да је стан под број два, а новац под број три, те да ће му јавити који број долази у обзир, након што се консултује са супругом, да би након тога исту вече на његов мобилни телефон послао поруку садржаја "три" - наводе у Републичком јавном тужилаштво Републике Српске.

Све је забиљежено и документовано, између осталог, и аудио и видео техником, наводи Тужилаштво.

Миличевић оптужбе у јавности одбацује и тврди да је сва прича политизована.

Сеферовића оптужује да је наводно један од организатора изборне крађе у вријеме референдума у Теслићу, и да су му помогли Радислав Ђурић и Срђан Кљечанин из СНСД-а.

- Сва та булумента таквих моралних, поштених људи, некорумпираних, под наводницима, прави сад од мене оног ко треба да доказује да није криминалац и да није лопов. То мени неће бити проблем али ме ставља у ситуацију да истрајем до краја и истрајаћу - поручује Миличевић.

Иако их Миличевић оптужује у СНСД-у не желе, кажу да се увлаче у његову причу о криминалу. Тужиће га за клевету.

Грађани Теслића поручили су да сваки криминал мора бити санкционисан.

Оптужницом је предвиђено да суд Милану Миличевићу и Николи Стокићу изрекне мјеру безбједности, односно забрану вршења позива дјелатности или дужности у трајању од пет година, јер су злоупотријебили свој позив, а постоји опасност да би његовим обављањем могли да понове кривично дјело. Стокић се на наше позиве није јављао.

Раније је СИПА у више наврата претресала канцеларије Одјељења за просторно уређење општине Теслић и изузимала документацију, о чему се строго ћутало у Општинској управи Теслић.