latinica  ћирилица
23/08/2024 |  18:29 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Најоштрије осуђујем безумни чин напада на српску дјецу у Баћевићима

Ужаснута сам гнусним нападом на српску дјецу у мостарском повратничком насељу Баћевићи, рекла је Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Најоштрије осуђујем овај безумни чин и захтијевам од надлежних да хитно процесуирају и адекватно санкционишу починиоце. Не знам да ли је шокантније то што је некоме пало на памет да било гдје, а поготово на дјечијем игралишту, постави усташке и нацистичке симболе или то што тамошње власти тако нешто толеришу. Такав сраман амбијент, који изазива оправдан страх и зебњу код српских повратника, очигледно је резултирао и синоћним вандалским нападом - истакла је Цвијановић.

Она је навела да су надлежни органи дужни да свима, па и повратничкој популацији, обезбиједе мир и сигурност и зато је, како каже, крајње вријеме да се озбиљно позабаве оваквим девијацијама.

У мостарском повратничком насељу Баћевићи синоћ је више непознатих особа на игралишту напало српску дјецу, а игралиште и село облијепљено је кукастим крстовима, свастикама, словом "У", "ХВО", потврдили су мјештани Баћевића.

Они тврде да се кроз село прије четири ноћи чула и рафална пуцњава.