latinica  ћирилица
23/08/2024 |  15:06 ⇒ 16:26 | Аутор: РТРС

Погледајте шта пише у потврђеној оптужници против Милана Миличевића

Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала 16. августа подигло против Милана Миличевића, начелника Општине Теслић због кривичног дјела Трговина утицајем и Николе Стокића, начелника Одјељења за просторно уређење Општине Теслић због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења.
Окружни суд Бањалука - Фото: РТРС
Окружни суд БањалукаФото: РТРС

Оптужница је подигнута због поступака који се односе на привођење земљишта трајној намјени и издавање употребне дозволе за изграђени стамбено пословни објекат власника и инвеститора А.С.

На сајту Републичког јавног тужилаштва се објашњава да је оптужницом предвиђено да суд Милану Миличевићу и Николи Стокићу изрекне мјеру безбједности, забрану вршења позива дјелатности или дужност у трајању од пет година, Милану Миличевићу забрану вршења дужности начелника општине или града, а Николи Стокићу забрану вршења дужности начелника Одјељења за просторно уређење или начелника неког другог органа јединице локалне самоуправе.

Забране су затражене, јер су, наводи Тужилаштво, злоупотријебили свој позив, дјелатност и дужност, за извршење кривичног дјела, а постоји опасност да ће обављањем наведених позива, дјелатности и дужности поново извршити кривично дјело.

Комплетну оптужницу прочитајте ОВДЈЕ.