latinica  ћирилица
23/08/2024 |  15:30 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

ПУ Требиње: Утврђује се идентитет убијеног лица у Зовом Долу (ВИДЕО)

Још није утврђен идентитет лица убијеног током сукоба са полицијом у Зовом Долу код Невесиња, изјавио је Синиша Лакета, начелник полицијске управе Требиње. На терену траје оперативни рад како би се дошло до потребних података, који би помогли у расвјетљавању случаја.
ПУ Требиње - Фото: РТРС
ПУ ТребињеФото: РТРС

Предузимају се интензивне мјере и радње под надзором Окружног јавног тужилаштва у Требињу, у циљу утврђувања идентитета.

У току је размјена информација са Интерполом и другим међународним организацијама, како би се дошло до података.

- Изузет је узорак за ДНК, отисци папиларних линија прстију дати су у употребу полцијским агенацијама, у циљу идентификација и очекујемо одговоре. Што се тиче оружја, на терену оперативне линије раде свој посао, прикупљају се информације и изјаве - рекао је Лакета.

Он је потврдио да су у објекту, гдје је НН лице страдало у размјени ватре са полицијом, пронађени предмети и лична документа становника са подручја општине Берковићи, а који потичу из ранијих кривичних дјела крађе.

Не могу да доведу у везу страдало лице, са лицем које су грађани, током јануара ове године, пријављивали да на подручју општине Берковићи, улази у напуштене куће.

- Постојала су оперативна сазнања и утврђен је идентитет, и не можемо да потврдимо да ли је баш то лице извршило кривична дјела на подручју Берковића. То лице које су пријављивали грађани, улазило је у дио напуштених објеката. Није искључено да ли се ради о истом лицу или је повезано са страдалим лицем - додао је Лакета.

Он је, на конференцији за медије, рекао да је стање безбједности на подручју које оперативно покрива ПУ Требиње, задовољавајуће.