latinica  ћирилица
23/08/2024 |  14:34 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

"Иновациони центар допринијеће развоју здравства у Српској" (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је у Палати Републике са представницима Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке, поводом отварања Иновационог центра за међународни трансфер технологија у биомедицини на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.
Додик са кинеском делегацијом - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик са кинеском делегацијомФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је изразио задовољство што ће отварањем овог центра бити успостављен модеран здравствени систем у Српској који ће бити од регионалне важности и ићи у корак са савременим достигнућима из области медицинске роботике и технологије.

Представници Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке су захвалили предсједнику Српске на пријему и подршци, нагласивши да је отварање Иновационог центра још један доказ успјешне сарадње ова два универзитета.

Додик са кинеском делегацијом (Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja)

Додик је изразио увјерење да ће овај центар допринијети развоју здравства у Српској, истакавши да ће увијек бити подршка када су у питањи пројекти из области високог образовања.

Састанку су присуствовали и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир, ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин и декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Ранко Шкрбић.