latinica  ћирилица
23/08/2024 |  13:28 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

Отворен Иновациони центар за међународни трансфер технологија у биомедицини (ФОТО)

Иновациони центар за међународни трансфер технологија у биомедицини отворен је данас на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци.
Отворен Иновациони центар у Бањалуци (Фото: facebook.com/MedicinskiFakultetBanjaLuka) -
Отворен Иновациони центар у Бањалуци (Фото: facebook.com/MedicinskiFakultetBanjaLuka)

Центар су отворили ректор Универзитета у Бањалуци професор доктор Радослав Гајанин, проректор Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке професор доктор Леи Танг, декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци професор доктор Ранко Шкрбић и директор Иновационог центара за развој биомедицинских технологија Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке Лианг Џоу.

Ријеч је о Центру који заједнички отварају Универзитет у Бањалуци и Шангајски универзитет за медицину и здравствене науке, а на основу Споразума о сарадњи који су 11. јануара ове године потписали Гајанин и ректор Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке професор доктор Ву Тао.

Иницијатива за оснивање Иновационог центра за међународни трансфер у пољу биомедицине настала је у новембру прошле године, када је на Универзитету у Бањалуци у радној посјети боравила делегација Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке.