latinica  ћирилица
23/08/2024 |  12:47 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

Шулић: Препознатљиви у туризму, помажу у кампањи

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је данас у Челинцу да је ова општина постала препознатљива у области туризма, али и да активно учествује у кампањи "Друштвено одговорни".
Кампања "Друштвено одговорни" - Фото: СРНА
Кампања "Друштвено одговорни"Фото: СРНА

Шулић се састао са начелником општине Челинац Владом Глигорићем и посјетио привредни субјект "АС", гдје је са управом разговарао о реализацији кампање "Друштвено одговорни".

Према његовим ријечима, направљен је велики искорак у општини, али и у кампањи "Друштвено одговорни" у којој учествује 16 маркета са више од 300 пословница широм Републике Српске.

- Од 1. септембра очекујемо још већи број производа и да се за 50 или 100 одсто повећа број производа у кампањи - поручио је Шулић.

Он је истакао да у Челинцу не постоји туристички објекат који није регистрован, као и да је локална управа са Министарством знатно радила у тој области.

- Размишљамо да већ постојећа јавна предузећа дорегиструјемо како би туристичка такса која се прикупља у општини, остала у њој - рекао је Шулић новинарима у Челинцу.

Он сматра да би требало развити и сарадњу са Бањалуком како би се туристичка понуда могла проширити.

Шулић је нагласио да маркет "АС" са ресорним министарством има партнерски однос када је ријеч о кампањи "Друштвено одговорни" и да је снижена цијена 39 производа, међу којима су млијеко и млијечни производи.

Ресорни министар је захвалио управи општине Челинац и маркета "АС" за досадашњу добру сарадњу, те изразио наду да ће се наставити са даљом реализацијом кампање у маркетима у Српској.

Глигорић је оцијенио да ова општина има добру сарадњу о разним питањима са Министарством и Владом Српске.

Он је додао да је у Челинцу у неколико тржних центара могуће набавити артикле по сниженим цијенама и да се све већи број маркета укључује у ову акцију, што општина поздравља.

Према његовим ријечима, Челинац има позитивне показатеље и све већи број регистрованих људи у области туризма, а као један од туристичких потенцијала навео је винарије, али и вјерски и рекреативни туризам.

- Дорегистроваћемо туристички дјелатност у оквиру спортског центра и са постојећим капацитетима ову област унаприједити - рекао је Глигорић.

Директор привредног субјекта "АС" Свјетлана Ћурковић каже да се ово друштво увијек радо одазива свим позитивним кампањама, погото када је ријеч о сниженим цијенама.

Она је појаснила да "АС" послује у седам градова и општина у Српској.

- Веома је позитивна реакција наших купаца. У овом мјесецу имамо 40 артикала са сниженим цијенама, а ту су средства за личну хигијену, месни производи, шећер, уље, брашно, прехрамбени и млијечни производи - закључила је Ћурковићева.