latinica  ћирилица
23/08/2024 |  11:48 ⇒ 12:12 | Аутор: РТРС

Додик: Без ангажмана Хеликоптерске јединице МУП-а Србије имали би далеко већу штету (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да би без ангажмана Хеликоптерске јединице МУП-а Србије у гашењу пожара, штета у Националном парку "Сутјеска" била далеко већа.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Без њиховог ангажмана имали би велику непроцијењиву штету, која би захватила читав НП "Сутјеска". Хвала вам што сте овоме присуствовали. Велика ми је част што сам уручио Орден части - навео је Додик.

Додао је да су данас на пријему, осим свих пилота, оба Хеликоптерска сервиса, ту и два човјека, који су најзаслуженији за успјешно гашење пожара, диретор Хеликоптерског сервиса Српске Бобан Кустурић и командант Хеликоптерске јединице МУП-а Србије Ненад Недић.

- Видимо да је дио организоване хајке из Сарајева и ову помоћ хтио да оспори, као и то да Српска и Србија имају потписану сарадњу - навео је Додик.

Додик је истакао да је Недић навео да је Хеликоптерска јединица МУП-а Србије спремна да помогне свим дијеловима у БиХ.

- Та јединица у Србији има најреспектабилнију хеликоптерску силу за гашење пожара. Кад се они појаве, знајте да ће тај пожар сигирно бити угашен - истакао је Додик.

Додик је истакао да сарадња Српске и Србије није усмјерена на рушење дејтонске БиХ већ да се побољшају капацитети са обје стране.

- Поносан сам на сарадњу Српске и Србије и на чињеницу да сам био један од учесника потписавања Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, усвојене на Свесрпском сабору - навео је Додик.