latinica  ћирилица
23/08/2024 |  10:17 ⇒ 10:20 | Аутор: РТРС

Кампања "Нити један више" - подсјетник на критичне путне правце у Српској (ФОТО/ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на возаче да у циљу безбједног учествовања у саобраћају вожњу прилагоде условима пута и да возилом не управљају под утицајем алкохола и опијата, саопштено је из МУП-а Српске.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Евиденције МУП-а Републике Српске показују да је највећи број смртно страдалих лица у 2023. години страдало на сљедећим путним правцима у Републици Српској:

- Горња Вијака - Дервента 1 (шест лица);
- Клашнице 2 – Шарговац (шест лица);
- Црна Ријека - граница РС/ФБиХ (четири лица);
- Гребнице - Обудовац 1 (четири лица);
- Драготиња – Приједор и Шепак - Каракај 1 (по три лица).

Министарство у оквиру кампање "Нити један више" која је усмјерена на подизање свијести грађана о одговорном понашању у саобраћају, настоји да упозори и савјетодавно дјелује према грађанима, са циљем унапређења безбједности у саобраћају.

Кампања "Нити један више" (Фото: Уступљена фотографија)

Из МУП-а Српске подсјећају да су због вожње под утицајем алкохола прошле године од стране полицијских службеника из саобраћаја искључена 18.797 возача, 1.221 возач је искључен због одбијања контроле на присуство наркотика, 1.277 возача због вожње прије стицања права на управљање возилом, 416 возача због управљања возилом за вријеме трајања забране, 287 возача због одбијања контроле на присуство алкохола у организму, 180 возача због вожње под утицајем опијата, а због техничке неисправности искључено је 1.341 возило.

- Сам мото кампање "Нити један више" је упозорење да ове године не славимо 109 рођендана, јер смо у саобраћајним незгодама у 2023. години изгубили 109 живота - истичу из МУП-а Српске.