latinica  ћирилица
23/08/2024 |  07:34 ⇒ 14:08 | Аутор: РТРС

Шкрбић: Иновациони центар плод сарадње Бањалуке и Шангаја (ВИДЕО)

Иновациони центар за међународни трансфер технологија у биомедицини представља плод сарадње Медицинског факултета у Бањалуци и Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке, изјавио је декан Медицинског факултета Ранко Шкрбић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Ранко Шкрбић - Фото: РТРС
Ранко ШкрбићФото: РТРС

Шкрбић је нагласио да је све покривено од стране кинеског пројекта "Појас и пут".

- Заинтересовани су за то да њихови професори гостују на нашем Медицинском факултету и да дође до размјене студената. Важно је споменути да желе да понуде докторске студије за један број младих људи у Кини. Имају јако развијену роботику и у сфери физикалне рехабилитације имају развијене ствари које су спремни да подијеле са дургима - рекао је Шкрбић.

Шкрбић је истакао да су почаствовани због тога што је Шангајски универзитет за медицину и здравствене науке отворио врата за сарадњу са Медицинским факултетом у Бањалуци.

Напоменуо је да ће са гостима из Кине посјетити Универзитетско-клинички центар Републике Српске и ЈЗУ Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" у Бањалуци.

Подсјетимо, у Бањалуци ће данас бити отворен Иновациони центар за међународни трансфер технологија у биомедицини.

Ријеч је о Центру који заједнички отварају Универзитет у Бањалуци и Шангајски универзитет за медицину и здравствене науке на основу Споразума о сарадњи, који су потписали ректори два универзитета.