latinica  ћирилица
22/08/2024 |  18:02 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Матеј, Марко, Лука и Јован стигли у Бањалуку; Најпознатије четворке одушевљавају регион (ВИДЕО)

Матеј, Лука, Марко и Јован Петровић сигурно су најпознатије четворке у региону, а ових дана су у Бањалуци, родном мјесту својих родитеља.
Четворке стигле у Бањалуку - Фото: Уступљена фотографија
Четворке стигле у БањалукуФото: Уступљена фотографија

Иако тренутно живе у Словенији, најљепше им је овдје у Републици Српској, гдје су са братом Константином сваки дан гости бројне родбине која их је жељно очекивала седам мјесеци.

Данас су били и гости нашег Јутарњег програма!

Након седам мјесеци од рођења стигли су у Бањалуку. Мајка Милана прича да су добре бебе, одлично напредују и да је сваки дан са њима ново искуство, али и да је све веома изазовно и захтjевно. У свакодневним слатким мукама помаже јој најстарији син Константин који има пет година и озбиљно је схватио улогу старијег брата.

Милана је природним путем затруднила и 14. јануара у Љубљани родила четворицу синова. Шансе да се четворке роде су веома мале, а трудноћа ризична. Каже да је трудноћу одлично поднијела, а свему јој је помогао супруг Немања који јој је највећа животна подршка.

- Трудноћа је била изузетно ризична, али је прошло мирно. На почетку је чак био моменат да су предложили да тазмислим о редукцији да тако кажем, да оставим одређен број плпдова а одређен број да уклоним. То је ужасна одлука. Било је све у реду са бебама и нема смисла да уопште помислимо на нешто тако. Одлучили смо да идемо храбро и чвесто са вјером у Бога и бог нам је дао да је све било у реду на крају - прича поносна мајка.

Дјечаци су у породични дом Петровића уз неизмјерну срећу унијели и велике промјене. Након дружења са породицом у Верићима и Бањалуци, ускоро се враћају у Словенију гдје је отац запослен. Крштење и први рођендан планирају прославити овдје.