latinica  ћирилица
22/08/2024 |  10:59 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Прекорачење брзине најчешћи узрок саобраћајних несрећа са смртним исходом (ВИДЕО)

Прекорачење брзине најчешћи је узрок саобраћајних несрећа са смртним исходом, изјавила је предсједник Ауто-мото савеза Републике Српске Јелица Лубура поводом наставка кампање "Лако је брзину смањити" у Бањалуци.
Полција Српске - Фото: РТРС
Полција СрпскеФото: РТРС

Полиција је данас у Бањалуци мјерила брзину кретања возила, а возачима који су контролисани подијељен је промотиван материјал.

Лубура је навела да је циљ кампање, која се спроводи од 16. јуна, да се скрене пажњу на значај поштовања ограничења брзине.

- Желимо возачима да скренемо пажњу да се држе прописаних ограничења и прилагоде вожњу стању и уловима пута. Често имају погрешне процјене којом се брзином треба кретати и нису свјесни ризика којем се излажу - поручила је Лубура.

Она је истакла да је значај медија велики у промоцији и порукама оваквих кампања.

Замјеник командира Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука Милан Пећанац изјавио је да ће бити настављено са појачаним контролама, поготово у љетном периоду.

Апеловао је на возаче да смање брзину, односно да је прилагоде условима на путу и да поштују ограничења.

Кампању спроводе министарства саобраћаја и веза и унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја, АМС, јединице локалне самоуправе, Радио-телевизија Републике Српске као медијски партнер, компаније "Ауто Миловановић" и "Циак ауто" као партнери.