latinica  ћирилица
22/08/2024 |  14:41 ⇒ 14:48 | Аутор: РТРС

Кошарац: Јелена Тривић није научила лекцију - без подршке народа не може успјети

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је жалосно посматрати /лидера Народног фронта/ Јелену Тривић како покушава да изврши налог својих западних ментора, те поручио да сецесионистичка политика у Републици Српској не постоји, што је много пута поновио и њен предсједник Милорад Додик.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Тако је у најновијем диригованом бућкуришу изнијела толико широк дијапазон глупости да човјек више не може процијенити да ли је све то скупа смијешно или тужно - истакао је Кошарац.

Он је указао на то да самопроглашена предсједница оптужује легитимно и легално изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика за "кукавичлук, лаж и додворавање Американцима".

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Јасно је и Тривићевој и сваком човјеку у Српској да политика предсједника Додика није сецесија, нити сецесионистичка политика постоји у Републици Српској. Па милион пута је то Додик јавно и јасно рекао - подсјетио је Кошарац.

Он је додао да сецесија никада није била тема, јер то значи насилно одвајање и могући рат.

- То нису наше политике. Додик није човјек рата, већ мира, стабилности, регионалне сарадње, као и поштовања дејтонске структуре БиХ и Устава - навео је Кошарац на Инстаграму.

Поручио је да је политика предсједника Додика очување уставног капацитета и надлежности Српске и борба за статус Српске у складу са словом Дејтонског споразума и Устава.

- Причу о сецесионизму намећу западне агентуре, користећи као марионете Тривићеву и плејаду опскурних опозиционих ликова. На све могуће начине покушавају да уклоне Милорада Додика са политичке сцене, како би ослабили и обезвриједили Републику Српску. Монтирају политички процес против Додика, уводе санкције и врше монструозне притиске на њега и чланове његове породице, свакодневно конструишу и пласирају лажи, оптужују га за сецесионизам... - упозорио је Кошарац.

Он је констатовао да је Тривићева пуки извођач западних радова против Републике Српске.

- Она је мегафон таквих политика и на њу рачунају. Па њихова подршка јој је и дала крила да се у изборној ноћи самопрогласи за предсједника Републике Српске - подсјетио је Кошарац.

Он је поручио да је тужно како "британска ученица" ништа из тога није научила.

- Лекција је једноставна - Јелена, не може без подршке грађана Српске. Узалуд је труд твојих западних ментора, узалуд су ти амбасаде, узалуд фантом из ОХР-а. Без подршке народа не може. И заиста себе можеш да лажеш до миле воље, али народ те је већ одавно прочитао. Прочитао и рекао "не". Додик је избор народа Српске. Ти си избор оних који су против народа Српске - закључио је Кошарац.