latinica  ћирилица
21/08/2024 |  18:24 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

Иако живе на четири различите адресе, у Бањи Кулаши евоцирају успомене (ВИДЕО)

Иако их је живот из родног села Маглајани код Лакташа одвео на четири стране, сестре Кукило за мјесто окупљања, одабрале су Бању Кулаши. Седам дана колико бораве заједно, евоцирају успомене, разговарају о дјеци и унучићима и уживају у бањским садржајима.
сестре у Бањи Кулаши - Фото: РТРС
сестре у Бањи КулашиФото: РТРС

Иако живе на четири различите адресе у Српској, Србији, Њемачкој и Аустралији, даљина није успјела да утиче на њихов однос.

Најсрећније су када се окупе на одмору у Бањи Кулаши.

- Моје срце већ од Бијељине другачије куца. Што сам старија више, обзиром док су дјеца била мала било је другачије, сад су се моја дјеца разишла и у толико више цијеним ове сусрете са сестрама - каже једна од сестара, Драгица Дабић из Смедерева.

Са 21 годину Мила је отишла у Мелбурн. Тада је сестрама писала писма и по три мјесеца чекала поштара да донесе повратно. Срце је сада "вуче" назад у родну груду, али и преко океана јер су јој тамо дјеца и унучад.

- Лијепо када се састајемо, тешко када идемо свака својим путем. Радујемо се поновном сусрету. Мислим да ћемо већ идуће године опет бити заједно - прича Мила Лакић из Аустралије.

Пуних 40 година Гордана је радила као стјардеса, обишла готово читав свијет, али нигдје каже није као у завичају. Због доласка у Бању Кулаши одбила је понуду за љетовање на Балију.

- Кад смо биле мале, било нам је фино, ишле смо у школу, једна од друге тражиле ташну, књиге, оловке, било је лијепо - додаје Гордана Кукило из Њемачке.

У Кулашима се осјећају као код куће. Зато су сва друга туристичка одредишта, остала у другом плану.

- Ја сам остала најближе и ја сам центар за окупљање. Сестре долазе код мене и за мене када долази љето, долази нови живот - истиче Гина Мајсторовић из Бањалуке.

Из Бање Кулаши одлазе пуне утисака, позитивне енегије и успомена које ће, кажу, чувати до идуће године, док се поново не окупе, да стварају неке нове.