latinica  ћирилица
22/08/2024 |  07:30 ⇒ 09:55 | Аутор: РТРС

Влада о спољнотрговинској размјени Српске за период јануар-јуни

Влада Републике Српске требала би данас да разматра информацију о спољнотрговинској размјени Републике Српске за период јануар-јуни ове године, као и приједлог одлуке о давању сагласности на План утрошка средстава Министарству саобраћаја и веза за период 1. јул - 30. септембар у износу од 2.000.000 КМ.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

На предложеном дневном реду сједнице Владе је и информација о статистичким показатељима стања у области прерађивачке индустрије и њиховом кретању у првој половини 2024. године, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Влада би требала да разматра инфромацију о реализаији инструмента Инвестициони оквир за западни Балкан у периоди јануар-август.

Предвиђено је и разматрање Приједлога одлуке о давању сагласности Министарству рада и борачко-инвалидске заштите на План стамбеног збрињавања лица са статусом члана породице погинулог борца или ратног војног инвалида од прве до четврте категорије инвалидности за ову годину.

Влада би, између осталог, требала да разматра приједлог одлуке о расподјели неперспективних локација на подручју општине Источно Ново Сарајево ради изградње саобраћајнице, као и приједлог одлуке о расподјели неперспективне локације на подручју те општине ради проширења коридора постојеће саобраћајнице.

Предвиђено је и разматрање Приједлога рјешења о давању сагласности за закључење Уговора о регулисању међусобних односа у поступку експропријације некретнина за потребе изградње и коришћења хидроелектране "Дабар".

На сједници би требало да буде разматран и приједлог рјешења о давању саглсности за спровођење поступка јавне набавке робе, теретног-теренског возила у Хеликоптерском сервису Републике Српске.