latinica  ћирилица
21/08/2024 |  19:18 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Сајам привреде и туризма у Дервенти окупио више од стотину излагача из Српске и региона (ФОТО/ВИДЕО)

У Дервенти је свечано отворен 18. сајам привреде и туризма. Отварајући сајам министар трговине и туризма Денис Шулић рекао је да Дервента с обзиром на број привредника, стопе запослености и извоза, носи епитет најбољег града у Српској који може да организује овакву манифестацију.
Дервента, сајам привреде и туризма - Фото: РТРС
Дервента, сајам привреде и туризмаФото: РТРС

- О томе говоре бројни показатељи - од броја регистрованих привредних друштава, бројних страних компанија, до максималне стопе запослености. Драго ми је да Дервента већ 18 година организује сајам привреде и туризма и кроз привреду жели да повеже и туристичку понуду не само овог града већ цијелог региона и цијеле Републике Српске - рекао је Шулић.

Он је истакао да је овај сајам препознат међу привредницима као сајам гдје они могу остварити додатне контакте и проширити свој дио дјеловања.

Дервента, сајам привреде и туризма (Фото: РТРС)

Градоначелник Дервенте Милорад Симић истакао је да је важно да је сајам опстао и да се излагачи враћају, што је потврда његове ваљаности.

- Дервента има 901 привредну организацију, 216 великих предузећа, 570 занатских радњи, 113 пољопривредних произвођача у својству газдинства, имамо највећи концентрацију страног капитала - 33 стране компаније - навео је Симић.

Он је додао да у наредном времену треба размишљати о промјени назива сајма, јер међу излагачима има и пољопривредних произвођача и кућне радиности.

Своје мјесто на сајму пронашло је више од стотину излагача из Републике Српске, Федерације БиХ и региона.

Сајам траје од 21. до 23. августа.

Новитет овогодишњег сајма су богати садржаји за дјецу.