latinica  ћирилица
21/08/2024 |  13:18 ⇒ 13:28 | Аутор: sputniknews.com

Скандал у финалу: Контроверзни тенисер са трибина провоцирао играча (ВИДЕО)

Бернард Томић, аустралијски тенисер хрватског поријекла, избачен је током финала турнира у Санто Домингу јер је са трибина провоцирао Андреса Андрадеа који је играо против Дамира Џумхура, тенисера из Босне и Херцеговине.
Бернард Томић (Фото: EPA/ETIENNE LAURENT) -
Бернард Томић (Фото: EPA/ETIENNE LAURENT)

Несвакидашња ситуација догодила се током финала челенџера у Санто Домингу. Дамир Џумхур освојио је титулу побједом над Андресом Андрадеом резултатом 6:4, 6:4, али главни актер меча сједио је на трибинама.

Бернард Томић помно је пратио меч и све вријеме се шетао како би прелазио на страну са које је Андраде. Циљ му је био да га декоцентрише и провоцира, а Еквадорац је тражио да га избаце са меча.

Аустралијски тенисер није желио да престане и на крају су супервизор и обезбјеђење морали да реагују и удаље га са трибина.

Сукоб је почео још раније када су се Андраде и Томић састали у четвртфиналу, а аустралијски тенисер одбио је да се поздрави са противником када је изгубио тај меч.

Да хаос на мечу буде већи у публици је било навијача који су провоцирали Џумхура па ће тако финале остати упамћено по великом скандалу.