latinica  ћирилица
20/08/2024 |  15:48 | Аутор: РТРС

УО Рукометног савеза Српске: Надамо се проналаску рјешења за Борац

Непријатно смо изненађени саопштењем Рукометног клуба Борац М:тел, иако смо се надали да до тога неће доћи, мада смо знали у каквој се ситуацији налази овај трофејни клуб, поготово када је у питању финансијска ситуација. Очито да није било помака послије клупске Скупштине, која је одржана 9. августа, на којој је управа добила пуну подршку, наводи се саопштењу Управног одбора Рукометног савеза Српске.
Рукометни савез Републике Српске - Фото: РТРС
Рукометни савез Републике СрпскеФото: РТРС

- И даље је статус кво у овом спортском колективу, а једино што ми у Рукометном савезу Српске можемо да урадимо у овом тренутку, јесте да за четвртак, 22. августа позовемо на састанак представнике РК Борац М:тел, Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, града Бањалука као и Младена Бојиновића, савјетника за спорт предсједника Републике - наводи се у сапштењу УО Рукометног савеза Српске и додаје се:

- Очигледно да у овој ситуацији недостаје разговор, а све у циљу проналаска адекватног рјешења за Борац и вјерујемо да ћемо у томе успјети. Свима треба да буде јасно да је Рукометни клуб Борац институција - наведено је у саопштењу.

Из Рукометног савеза Српске су навели да ће се осми Свесрпски куп за рукометаше и четврти за рукометашице одржати у раније заказном термину 12. и 13. септембра, како кажу, са или без Борца.

- Надамо се да ће се пронаћи рјешење за Рукометни клуб Борац који је локомотива рукометног спорта, како у Републици Српској, тако и на нивоу БиХ. Уколико Борац не буде могао да наступи на Свесрпском купу, чекаћемо до 30. августа коначан епилог, а онда ћемо бити спремни за резеревну варијанту, што је још једна потврда да ће овај истински рукометни спектакл бити одигран у спортској дворани "Борик" у Бањалуци, под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика - пише у саопштењу УО Рукометног савеза Српске.