latinica  ћирилица
20/08/2024 |  20:52 | Аутор: ТАНЈУГ

УЕФА казнила Партизан са 40.750 евра

Дисциплинска комисија УЕФА казнила је Партизан са укупно 40.750 евра због инцидената навијача на реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе против Лугана који је одигран у Туну 15. августа.
Утакмица, Партизан - Лугано (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr) -
Утакмица, Партизан - Лугано (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr)

Како је навела УЕФА, српски клуб је кажњен за расистичко и/или дискриминаторно понашање, транспаренте неприкладне за спортски догађај и због паљења пиротехнике.

Партизан ће платити 15.000 евра због истицања транспарената којима није мјесто на фудбалским борилиштима, 5.750 због употребе пиротехнике и 20.000 евра због расистичког понашања навијача. Уз то, клуб на наредном гостовању, против Гента, идуће сриједе, неће моћи да рачуна на подршку својих навијача.

"Црно-бијели" су због меча код куће против Лугана били кажњени и новчано и забраном доласка навијача на меч против Гента у плеј-офу Лиге конференција, који је на програму у четвртак у Хумској.

Партизан је у трећем колу квалификација за Лигу Европе поражен код куће од Лугана са 0:1, а у реваншу је елиминисан пошто је послије продужетака било 2:2.