latinica  ћирилица
19/08/2024 |  10:12 ⇒ 12:18 | Аутор: РТРС

Додик у Добоју: Град који много улаже у развој (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је Добој поводом крсне славе града - Преображења Господњег, гдје је након састанка са руководством града рекао да је између градских и републичких институција одлична конекција, те да је много учињено за развој, што, како каже, свако објективан може уочити.
Милорад Додик у Добоју - Фото: РТРС
Милорад Додик у ДобојуФото: РТРС

- Много је овдје реализованих заједничких пројеката. Задовољан сам динамиком радова. Ту је и изградња новог административног центра, као и завршетак радова на градској спортској дворан. Град Добој је пионир у Српској када су у питању станови за младе брачне парове. Добој има успјешну екипу која води овај град на челу са градоначелником и свим људима који одговорно раде своје послове били они на републичком или на нивоу заједничких институција - рекао је Додик.

Истакао је да су сви посвећени и раде заједно с циљем да Добој буде бољи.

Додик у Добоју (Фото: РТРС)

Градоначелник Добоја Борис Јеринић изјавио је да је завршено идејно рјешење за реконструкцију објекта у којем ће бити нови административни центар, о чему је данас упознао предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Административни центар у Добоју (Фото: РТРС)

- Биће то модеран објекат у којем ће бити трајно смјештена комплетна администрација - рекао је Јеринић, наводећи да је ријеч о објекту Павловић банке који ће бити реконструисан.

Он је захвалио за подршку коју републичке институције пружају Добију с циљем његовог развоја и подсјетио да је, захваљујући предсједнику Додику, недавно ријешен проблем смештаја регионалног архива у овом граду.

Јеринић је најавио да ће 4. септембра бити отворен објекат нове болнице у добојском насељу Усора.

Он је подсјетио да су недавно уручени кључеви за 134 стамбене јединице за социјално становање и најавио да ће до сљедеће године бити завршен објекат спортске дворане.

Према његовим ријечима, у октобру се отвара ритејл-парк који ће запошљавати 500 радника.

Од инфраструктурних радова, Јеринић је издвојио развој јужног дијела града, гдје је већ завршен колектор вриједности око 6,2 милиона КМ, те изградњу вреловода од око 2,2 милиона КМ који ће топлотном енергијом снабдијевати касарну "Војвода Радомир Путник" на Миљковцу.

Јеринић се осврнуо на јучерашње невријеме, наводећи да је формирана комисија која ће евидентирати штету и да је у току оспособљавање оштећених далековода.

Потпредсједник Владе Милош Букејловић рекао је да је административни центар пројекат градских и републичких институција и да није једини.

- Гради се и у другим локалним заједницама. Скоро цијела Република Српска је једно велико градилиште - каже потпредсједник Владе Милош Букејловић.

Истиче да су започели много пројеката.

- Пројекат добојске болнице је један који се приводи крају. Истовремено ради се у пуном замаху болница у Требињу, али још пуно капиталним објеката и инвестиција које су у току. Социјална давања иду својим током без обзира на новинске наслове и атмосферу која се покушава креирати, у том смислу сматрам да се налазимо у једној стабилној ситуацији - каже Букејловић.

Додик је најавио да ће 28. августа присуствовати Међународном рукометном ТВ турниру шампиона, а 4. септембра биће на отварању нове болнице.

Предсједник Српске ће пристуствовати и свечаном отварању "Мајдов академије" у Источном Сарајеву.