latinica  ћирилица
18/08/2024 |  19:12 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Херцег фест у Требињу (ВИДЕО)

Требиње се припрема за прославу крсне славе - празника Светог Преображења Господњег. Преображенске свечаности и ове године обухватају низ догађаја, привредних сусрета сајмова, изложби.
Херцег фест - Фото: РТРС
Херцег фестФото: РТРС

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић отворио је  на Тргу слободе сајам меда, вина и традиционалних производа Херцег фест.

- Требиње је град отворен за све добронамјерне људе, а на славу нашег града дошле су делегације из Србије, Црне Горе и из цијелог региона. Међу нама постоји велико међусобно поштовање - рекао је Ћурић и додао да Требиње као одговорна локална заједница подржава домаће пољопривредне произвођаче и излагаче који сарађују и са Херцеговачком кућом.

Директор требињског Аграрног фонда Веселин Дутина рекао је домаћи произвођачи на овом фестивалу представљају најквалитетније производе те врсте на свијету, односно све најбоље што нуди Требиње и Херцеговина.

Преображењске свечаности прати и богат културни програм. Десетогодишњицу излагачких сезона, Културни центар обиљежио је изложбом "Пута десет", коју чине фотографије са изложби приређених у овој установи у протеклој деценији. У Музеју Херцеговине уприличена је изложба икона из вриједне збирке Градског музеја "Мирко Комненовић" и галерије "Јосип Беко Бенковић" из Херцег Новог.