latinica  ћирилица
18/08/2024 |  10:18 ⇒ 11:51 | Аутор: РТРС

Требиње: Промоција инвестиционих потенцијала Српске и јачање привредних веза са Аустријом

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић уприличиће данас пријем за привреднике из Репубике Српске и Аустрије, који су се окупили у овом граду на тродневним привредним сусретима с циљем промоције инвестиционих потенцијала Српске и јачања привредних веза са Аустријом.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Сусрете привредника из Републике Српске и Аустрије организује Представништво Републике Српске у Аустрији у сарадњи са Аустријско-српским привредним форумом.

Осим пријем учесника скупа код градоначелника Требиња, организатори су за данас најавили и разговоре привредника са представницима домаћих институција.

У Требиње су стигли аустријски привредници да разговарају са својим колегама из Српске посебно из Херцеговине која је центар туризма и произвидње вина та област је брзо растућа свуда у свијету па је прилика и за Српску.

- И Аустријанци да примјете да постоји потенцијал, и сам овакав долазак је успјешан, Они када виде да је пословна заједница врло активна, да су контакти добри и сами одлуче да отварају фирме. Очекујемо да ће се то и десити - нагласио је Младен Филиповић, шеф Представништва Републике Српске у Аустрији.

Да Српска има пријатеље у свијету који су спремни да улажу доказ су и бројни инфраструктурни пројекти који се реализују.

- Ми се заиста боримо да радимо са нашим пријатељима, који нису поданици, који не слушају наредбе из једног центра моћи, него имају своје одлуке и своје одлучивање, тако да градимо аутопутеве, градимо хидроцентрале, градимо све оно што смо замислили по Републици Српској - поручио је Радован Вишковић, премијер Српске.

Активности започете прије више од године у Аустрији у оквиру одржаног аустријско – српског привредног форума, уз подршку представништва Срспке у Аустрији, дају резултате. Ови у Требињу га и потврђују!