latinica  ћирилица
17/08/2024 |  12:42 ⇒ 13:31 | Аутор: СРНА

Шулић: Велики потенцијали Рогатице у активном туризму

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је данас да општина Рогатица има огроман потенцијал када је ријеч о активном туризму и да се очекује да ће привући додатни број туриста након наступа Српске на специјализованим сајмовима који се припремају за наредну годину.
Шулић у Рогатици - Фото: СРНА
Шулић у РогатициФото: СРНА

Шулић је рекао да су га начелник Рогатице и предсједник Скупштине општине на данашњем састанку обавијестили о пројекту викенд насеља на платоу Борика, који је један од туристичких потенцијала не само ове општине, него читавог региона.

- Министарсву је циљ регионално повезивање, односно повезивање туристичких потенцијала Јахорине, Сарајевске-романијске регије, Рогатице, Вишеграда и Фоче - рекао је Шулић.

Ресорни министар је најавио да се за наредну годину припрема посебан наступ Републике Српске на специјализованим сајмовима који имају за циљ промовисање активног туризма.

- Рогатица и овај дио Републике Српске имају огроман потенцијал у привлачењу људи који желе да свој годишњи одмор проведу активно. Сигурно ће Рогатица имати додатан долазак туриста путем промоције Републике Српске на овим сајмовима - рекао је Шулић.

Он је истакао да је са руководством општине разговарао о кампањи "Душтвено одговорано", те изразио задовољство што се овој кампањи прикључио и маркет Пауер из Рогатице.

- Наша кампања траје већ више од годину дана, а у овој новој етапи кампање више од 300 производа је доступно по значајно нижној цијени - рекао је Шулић.

Он је истакао да је важно да постоји добра комуникација између руководства општине Рогатица и републичких институција.