latinica  ћирилица
18/08/2024 |  10:13 ⇒ 11:34 | Аутор: СРНА

Ђуревић: Дипломатске активности предсједника Српске дају резултате

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је Срни, поводом рјешавања питања финансирања дионице брзог пута Београд-Сарајево кроз Републику Српску, да све дипломатске активности предсједника Српске Милорада Додика дају резултате, те изразио увјерење да ће ова саобраћајница бити готова што прије.
Младен Ђуревић - Фото: СРНА
Младен ЂуревићФото: СРНА

Ђуревић је истакао да су обезбијеђена средства и да би коначно требало да крену радови на овој дионици дугој 130 километара.

- Испоштовано је све оно што је у претходним годинама говорио предсједник Додик у Вишеграду, а то је да ће коначно доћи до реализације овог пројекта - рекао је Ђуревић, наглашавајући значај овог пројекта за Вишеград, за регију и за Републику Српску.

Он је навео да је ово можда и прилика да се настави прича о интегрисаном граничном прелазу, јер би тиме, заједно са новом саобраћајницом, били ријешени проблеми многобројних туриста који долазе у Вишеград и Републику Српску.

- Радује ме да је од почетка августа много већи број туриста присутан у Вишеграду и Републици Српској, а то показује да имају шта да виде и да су још опредијељени да долазе на ове просторе. На нама је да проширујемо и додајемо нове туристичке капацитете, а све у сврху љепше и боље услуге - рекао је Ђуревић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је прије три дана да је у Истанбулу успио да договори почетак градње ауто-пута Београд-Сарајево и да је са турском банком обезбијеђено више од 500 милиона евра за извођење радова на простору Републике Српске и Брчко дистрикта.

Додик је истакао да преостаје још да се, сходно међудржавном уговору између Србије и БиХ, у септембру, а најкасније октобру појави коначан споразум о извођењу радова на Парламентарној скупштини и у Предсједништву БиХ.