latinica  ћирилица
17/08/2024 |  12:54 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Нинковић: Мјештани Пискавице без конкретног одговора зашто нема воде

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић данас обишао Горњу Пискавицу, насеље које више од седам дана нема воде на температури ваздуха која достиже и 40 степени Целзијусових, те позвао градоначелника Драшка Станивуковића да изађе пред људе и да објашњење.
Љубо Нинковић - Фото: РТРС
Љубо НинковићФото: РТРС

Нинковић је рекао да мјештани Горње Пискавице немају воде ни за себе, али ни за животиње за које је потребно и до 70 литара дневно, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Мјештани кажу да је највећи проблем што им из Водовода не стиже конкретан одговор зашто нема воде и када ће је бити, те да постоје сумње да је вода намјерно заврнута.

- Како би се напунили неки базени или други системи постоје сумње да је вода заврнута. Прије двије године урађен је водоводни систем посебно за Горњу Пискавицу, а они данас немају воду - поручио је Нинковић.

Он је навео да је стално на терену, те замолио градоначелника Бањалуке и директора "Водовода" да изађу пред људе и објасне им шта се дешава у читавој Бањалуци.

- Уколико немају одговоре и не умију, нека се повуку и пусте неког ко умије да ријеши проблем - нагласио је Нинковић.

Мјештани Горње Пискавице најавили су блокаду пута за Бронзани Мајдан уколико се проблем са водоснабдијевањем не ријеши у наредних неколико дана.