latinica  ћирилица
17/08/2024 |  09:29 ⇒ 10:23 | Аутор: РТРС

Пожар код Берковића, гори неприступачан терен; Хеликоптери у приправности

Пожар код Љубиња поново се активирао и проширио у правцу Берковића.
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

Пожар се из правца села Горња Битуња и Зубовићи усмјерио дубље у територију општине Берковићи, ка селу Предоље.

Гори неприступачан терен и ватра за сада не угрожава насељено подручје.

Остали пожари на подручју Херцеговине су угашени.

Директор Хеликоптерског сервиса Српске Бобан Кустурић рекао је за Срну да су хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске и МУП-а Србије спремни за евентуални ангажман подручју Берковића.

- Одмах након што сам око 9.00 часова добио информацију из Републичке управе цивилне заштите да се на подручју Берковића активирао пожар, приступио сам припреми хеликоптера Српске и МУП-а Србије за евентуални ангажман на том новом пожаришту - рекао је Кустурић.

Сада се, додаје он, чека потврда да ли је потребан ангажман хеликоптера или ће ватрогасне снаге на земљи бити довољне да локализују и угасе тај пожар.

- У сваком случају, ми смо у приправности и надам се да ће то данас бити посљедњи пожар у посљедњих седам дана - поручио је Кустурић.

Он је апострофирао одличну сарадњу Хеликоптерског сервиса Републике Српске са Републичком управом цивилне заштите на свим нивоима, а посебно значајним оцијенио је инсталисање мобилних базена капацитета 40 тона воде, које Цивилна заштита организује за потребе хеликоптера за гашење пожара.