latinica  ћирилица
17/08/2024 |  08:48 ⇒ 09:29 | Аутор: РТРС

У Српској нема пожара, надлежни прате стање (ВИДЕО)

На подручју Републике Српске нема активних пожара, али су надлежни и даље на опрезу и редовно прате стање.
Пожар на Тјентишту - Фото: РТРС
Пожар на ТјентиштуФото: РТРС

Пожари на подручју Херцеговине су угашени, као и пожар који се синоћ активирао са друге стране Зеленгоре према Влашићу.

У Бијељини су евидентирани мањи пожари изазвани паљењем ватре на отвореном, који су под контролом и редовним надзором.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић потврдио је да на подручју Националног парка "Сутјеска" и Билеће тренутно нема активних пожара.

- Јутрос смо у 6.00 часова извиђали хеликоптером на подручју Херцеговине и том приликом нисмо уочили ниједан пожар. Разговарао сам са и вршиоцем дужности директора Републичке управе цивилне заштите Борисом Трнинићем, који је контактирао са свим локалним заједницама и командирима ватрогасне службе и потврдио да у овом тренутку нема ниједан активан пожар - рекао је Кустурић за Срну.

Он је рекао је да ће да ће летјелица Хеликоптерске јединице МУП-а Србије типа "супер пума" за неколико часова вратити у Србију, док хеликоптер "бел 212" остаје на подручју Републике Српске у приправности до даљег за случај неких евентуано нових пожара.

- И Хеликоптерска јединица Републике Српске је у приправности са хеликоптером типа "коала". Драго ми је да напокон могу да дам информацију да нема активних пожара, односно вијест коју и сам жељно очекујем већ седам дана - рекао је Кустурић.