latinica  ћирилица
16/08/2024 |  16:43 ⇒ 16:45 | Аутор: РТРС

Ђокић са представницима мађарске фирме заинтересоване за улагање у Српску

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са представницима мађарске компаније "Мезеи-Вил" који су изразили посебан интерес за улагање у рударску производњу и експлоатацију жељезне руде у Приједору, као и учешће у одређеним соларним пројектима који се тренутно реализују у Републици Српској.
Петар Ђокић - Фото: Уступљена фотографија
Петар ЂокићФото: Уступљена фотографија

Ђокић је пружио пуну подршку будућим пројектима и активностима од заједничког интереса, те истакао да ће ресорно министарство бити на располагању за сву помоћ у остварењу тих циљева, у складу са надлежностима и важећим прописима у Републици Српској, саопштено је из ресорног министарства.

Састанак је организован да би се размотрио интерес ове компаније за успостављање сарадње са надлежним органима и доносиоцима одлука у Влади Републике Српске, ради проналажења одговарајућег модела дугорочне сарадње и партнерства.

Учесници састанка су разговарали о могућностима које Република Српска нуди страним инвеститорима за улагање у пројекте обновљиве енергије, посебно у пројекте изградње соларних електрана, као и пројекте у области рударства.

Договорено је да се у наредном периоду наставе детаљнији разговори о овој теми.