latinica  ћирилица
16/08/2024 |  14:42 ⇒ 14:42 | Аутор: РТРС

ПУ Бањалука: Злоупотребама причинили штету од око 878.417 КМ

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалуке, поднијели су данас, Окружном јавном тужилаштву Бањалука Извјештај против лица Ж.К. из Посушја, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело злоупотреба службеног положаја одговорног лица и лица Ј.К. из Посушја, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела незаконито поступање у привредном пословању и фалсификовање исправе.
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

- Наведена лица се сумњиче да су кривична дјела починила у временском периоду од 2016. до мјесеца априла 2022. године на начин да су лице Ж.К. као власник и одговорно лице привредног друштва у Бањалуци и лице Ј.К. као водитељ пословнице друштва у Бањалуци, злоупотребама и незаконитим пословањем, прибавила противправну имовинску корист у износу од око 878.471 КМ, а за исти износ оштетила привредно друштво - саопштено је из ПУ Бањалука.

Како неванично сазнајемо, лице Ж.К. је као одгворно лице друштва са лицем Ј.К. закључило и потписало Уговор о ауторском дјелу (за израду web shopa), на основу којег је новчана средства са свих жиро – рачуна друштва пребацивало на текући рачун лица Ј.К.

Лице Ј.К. је новчана средства сукцесивно подизало и предавало лицу Ж.К., а све у циљу приказивања негативних резултата пословања друштва и неплаћања законских пореских обавеза.