latinica  ћирилица
16/08/2024 |  14:32 ⇒ 14:47 | Аутор: РТРС

Кустурић: Пожар на Тјентишту скоро угашен; Фокус сада на Билећи (ВИДЕО)

Пожар на Тјентишту је што се нас тиче угашен, а ватрогасци на земљи треба да угасе пањеве који су запаљени, истакао је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.
Бобан Кустурић - Фото: РТРС
Бобан КустурићФото: РТРС

Кустурић је додао да је обавијестио директора Националног парка "Сутјеска" о ситуацији, те да уколико не буде већих ескалација, пожар би се требао угасити до краја дана.

Када је ријеч о пожару код Билеће, Кустурић наводи да су веома брзо реаговали на позиве забринутих грађана.

- На пожар који се приближио кући реагујемо веома брзо, битно је да се надлежне институције благовремено обавијесте о пожарима, да би ми могли да реагујемо правовремено. Гдје год су људи угрожени, појавићемо се колико је брже могуће - додаје Кустурић.

Кустурић је изјавио да су три хеликоптера Српске и Србије данас извела низ успјешних операција гашења пожара на подручју Тјентишта и Билеће, и том приликом избачено је више од 200 тона воде.

- Ми смо јутрос рано полетјели на пожаришта, два хеликоптера МУП-а Србије су гасила пожаре на подручју Билеће, а наш хеликоптер је упућен да гаси пожар на Тјентишту - наводи Кустурић.

Он појашњава да су се, након угашеног пожара на подручју Билеће, летјелице Хеликоптерске јединице МУП-а Србије пребазирале на подручје Тјентишта, гдје је пожар гашен до 11.30 часова.

Кустурић је овим путем послао поруку грађанима, да буду безбрижни док су припадници Хеликоптерског сервиса ту.

Пилот Хеликоптерске јединице МУП-а Србије Јовица Михаиловић рекао је да је терен сада мало бољи.

Фото: РТРС

- Углавном смо били фокусирани на Билећу,али смо гасили и Тјентиште и сам врх гдје је терен неприступачан. Међутим, данас су на Тјентишту били повољнији услови, а овдје у Билећи је било лошије него задњих пар дана - истакао је он.

Рекао је да су се на подручју Билеће борили два сата само да одсјеку пламен од кућа.

- То нам је била главна преокупација задња два сата - изјавио је Михаиловић.