latinica  ћирилица
16/08/2024 |  10:57 ⇒ 10:57 | Аутор: СРНА

Пожар код Какња гасе два хеликоптера Оружаних снага

Пожар на Црном врху код општине Какањ под контролом је и стање је стабилно, а од јутрос на гашењу пожара активна су два хеликоптера Оружаних снага БиХ, наведено је у извјештају Федералне управе цивилне заштите.
Хеликоптер Оружаних снага БиХ у Љубињу - Фото: СРНА
Хеликоптер Оружаних снага БиХ у ЉубињуФото: СРНА

У саопштењу је наведено да хеликоптери дјелују јутрос од 6.30 часова.

За гашење овог пожара јуче је припремљен привремени базен за воду у насељу Тршће, а на пожариште је избачено 10.000 литара воде.

Осим гашења овог пожара, ватрогасци у Зеничко-добојском кантону имали су још три интервенције, и то двије на гашењу пожара аутомобила, те једну на гашењу пожара који је захватио суву траву и ниско растиње у мјесту Жупча код Брезе.

На подручју Херцеговачко-неретванског кантона активан је пожар на подручју Вртаљице код Коњица гдје гори борова шума, а пожар за сада не пријети објектима и становништву, док је сво расположиво људство на терену.

Ватрогасци у овом кантону у протекла 24 часа имали су још 20 интервенција на гашењу пожара који су захватили траву и ниско растиње, аутомобиле и шуму.

У Тузланском кантону и даље је активан пожар на депонији смећа код Какња, а до сада је угашено око 80 одсто површине пожара, а емисија дима је смањена, иако сејош увијек ради о великој количини која је опасна по здравље и околину.

У осталим општинама и градовима овог кантона, ватрогасци су у посљедња 24 часа имали шест интервенција, и то на гашењу пожара који су захватили ниско растиње, као и интервенцију на гашењу запаљеног стана.

На подручју Унско-санског кантона ватрогасци су имали укупно шест интервенција, и то на гашењу пожара који су захватили траву и сијено.

У Посавском и Средњебосанском кантону ватрогасци су у посљедња 24 часа имали по једну интервенцију на гашењу ниског растиња, док су ватрогасци у Западнохерцеговачком кантону имали двије интервенције, на гашењу пожара који су захватили шуму и ниско растиње.

Професионална ватрогасна јединица Кантоналне управе цивилне заштите Кантона Сарајево имала је 13 интервенција, и то шест на гашењу ниског растиња, двије интервенције на гашењу контејнера са смећем , те пет интервенција обезбјеђења претакања горива на аеродрому.