latinica  ћирилица
16/08/2024 |  12:59 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

ИДДЕЕА: Пожар прекинуо издавање личних докумената у двије општине у БиХ (ВИДЕО)

Због шумског пожара који је захватио подручје Црног брда, дошло је до великих оштећења на телекомуникационој опреми Агенције за за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ, која се налазила под закупом на телекомуникационом чворишту Црно брдо у власништву БХРТ-а.
ИДДЕЕА -
ИДДЕЕА

- Овај догађај је изазвао потпуни прекид мреже што директно утиче на функционалност система код надлежних органа и на локацијама за издавање личних докумената у општинама Чапљина и Љубушки. Нажалост, пожар је проузроковао уништење комплетне телекомуникационе опреме, укључујући и трафо станицу, па су због тога тренутно у прекиду три комуникациона линка, као и двије базне станице које су неопходне за нормално функционисање система издавања личних докумената и других система који су повезани или користе инфраструктуру ИДДЕЕА у наведеним општинама - додаје се у саопштењу ИДДЕЕА.

Како се додаје у саопштењу, ИДДЕЕА је одмах реаговала и тренутно ради на проналажењу најбржег могућег алтернативног рјешења, како би се поново успоставила нормална функционалност система.

- У сарадњи са надлежним институцијама, улажу се максимални напори да се проблем ријеши у најкраћем могућем року. Свјесни смо колико је важна доступност ових услуга за грађане Чапљине и Љубушког, те молимо за разумијевање и стрпљење док не ријешимо ову ситуацију. Очекујемо да ћемо ускоро имати конкретније информације о временском оквиру за поправку и поновно успостављање услуге - додаје се у саопштењу.

Из ИДДЕЕА-е су изразили жаљење због настале ситуације и захвалили се на разумијевању.